FUNDATIA PAEM ALBA ofera servicii de consiliere si mediere in vederea integrarii socio-profesionale a persoanelor solicitante prin servicii de informare.

Servicii de consiliere antreprenoriala

Consilierea antreprenoriala presupune sprijinirea beneficiarului in dezvoltarea unei afaceri si furnizarea de informatii referitoare la sursele de finantare pentru initierea si dezvoltarea acesteia, dar si despre masuri de sprijin europene sau guvernamentale; orientarea inspre activitati de dezvoltare a competentelor si abilitatilor antreprenoriale; consiliere in realizarea unui plan de afaceri si furnizarea de informatii cu privire la legislatia in vigoare.

Servicii de informare si consiliere profesionala

Informarea profesionala presupune furnizarea de informatii referitoare la locurile de munca vacante, evolutia pietii muncii, posibilitati de participare la programe de formare profesionala.
Consilierea profesionala se realizeaza confidential intre consilier si consiliat, si presupune furnizarea unui pachet de servicii referitor la prezentarea Legislatiei muncii, stabilirea profilului psihologic al persoanei in cautarea unui loc de munca, orientarea in identificarea unui loc de munca, insusirea tehnicilor de cautare a unui loc de munca: redactarea unui CV, a unei scrisori de intentie, modul de prezentare la un interviu.

Servicii de mediere pe piata muncii

Medierea pe piata muncii reprezinta activitatea prin care se realizeaza legatura dintre cererea si oferta de pe piata muncii, mai exact legatura dintre angajatori si solicitantii de locuri de munca vacante. Principalele servicii de mediere sunt: informatii referitoare la locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora, participarea la burse ale locurilor de munca, informatii cu privire la persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, preselectia si repartizarea candidatilor la un loc de munca.

 

TOP
× Intră pe chat